turisticka agencija
   
 
Bali - Priroda, kultura, tradicija

Bali je ostvro prirodnih kontrasta, spoj religije, kulture i neverovatnih predela - visokih, šumovitih planina i plaža belog peska, vulkana,  kanjona, vodopada i pirinčanih i kafenih polja. Brojni hoteli sa sopstveni vrtovima i bazenima, predstvaljaju pravi raj za hedoniste. Bićete okruženi osmehom, prožeti kulturnom duhovnošću i inspirisani prirodnim lepotama!

Nusa Dua – Najelitnija oblast Balija, nalazi se na jugu ostrva, poznata po najprestižnijim svetskim hotelima i po plaži belog peska. Na samo 3 km jugozapadno od Nusa Due se nalazi Geger beach, plaža mirnog okeana i kristalno – zlatnog peska. Oblast Nusa Dua je najpogodnija za odmor, kupanje i uživanje na pesku. Za one koji vole da nešto aktivnije provedu vreme na plaži, idealan izbor je Tanjung Benoa, 2 km istočno od luksuznog hotelskog kompleksa Nusa Dua, plaža na kojoj možete da se oprobate u različitim sportovima na vodi.

Kuta – Gradić na zapadnoj obali Balija, poznat po dugačkoj i širokoj plaži i talasima koji su pogodni za surfovanje. Kuta je centar noćnih provoda, s toga je ona uglavnom izbor mladih iz celog sveta.

Jimbaran – Najpoznatija i najromantičnija plaža na zapadnoj obali Balija (na svega par km od Kute). Odavde se uz večeru i muziku posmatraju najlepši zalasci Sunca.

Dreamland beach i Padang Padang – mali raj na zemlji, najpoznatije plaže čistog, belog peska na jugu Balija. U uvalama okruženim palmama, nalaze se plaže nestvarne lepote, tirkiznog okeana i belog peska. Čuveni film ''Jedi, moli, voli'' sa Džulijom Roberts je sniman na Padang Padang plaži.

Lovina – Plaža sitnog, crnog peska, na severu ostrva. Ukoliko želite da vam jutro osvane uz ples delfina, onda se morate uputiti na ovu plažu. Lokalni ribari će vas svojim tradicionalnim dragonfly čamcima odvesti na pučinu u svitanje gde ćete doživeti nezaboravan izlazak Sunca.


Hramovi:

            

            


Uluwatu
– Poznati hindu hram, nalazi se na litici iznad Indijskog okeana, u šumi koju nastanjuju Makaki majmuni, koji izvode prave male predstave kako bi zasenili posetioce. Svako popodne se ovde dočekuje zalazak Sunca uz Kecak dance, vatreni ples, tradicionalni bainežanski ples koji predstvalja borbu dobra i zla, a karakterističan je po broju učesnika (100 plesača) i po tome što muzičku pozadinu proizvode muški glasovi kao savršeno uvežban muzički orkestar.

Tanah Lot - Najpoznatiji hindu hram koji se nalazi na litici u okeanu. U prevodu sa balinežanskog znači Zemlja u moru. Da biste došli do njega, morate zakoračiti u okean. Prema hindu verovanju, to smeju da učine samo venčani parovi. U kasnim popodnevnim časovima, ovde se mogu videti najdivniji zalasci Sunca na ostrvu.

Ubud – nalazi se u centralnom delu Balija, najpoznatiji centar umetnosti. Okružuju ga Celuk, mesto gde se ručno izrađuju predmeti od zlata i srebra, Mas - selo gde se generacijski bave ručnim radovima u drvetu, Sukowati- mesto gde se porodično bave slikanjem na platnu. Ovde su brojni ateljei, galerije.

Ulun Danu – plutajući hram posvećen boginji jezera Dewi Danu, najprepoznatljiviji balinežanski kompleks hindu hramova. Nalazi se na Beratan jezeru, drugom najvećem jezeru na Baliju. Najbrojnije slike Balija nastaju upravo na ovom svetom mestu.


Hoteli

 
     
     
 
 
  VISA- DA ili NE
 
 
 

(C) Copyright 2010-2011. Altano travel.

Altano travel
Licenca OTP 552/2010
11000 Beograd, Koste Nađa 16.
tel/fax: (+381 11) 3431-108, E-mail: info@altanotravel.com
 

Cene iskazane na sajtu su informativnog karaktera. 
Za više detalja o ponudi kontaktirajte poslovnicu agencije Altano Travel