turisticka agencija
   
 
Šri Lanka - Zemlja malih čuda

Planirajte svoj odmor iz snova, oduševite sebe, upoznajte kulturnu baštinu staru preko 2000 godina. Otkrijte poznate svetske atrakcije, istražite  biljni i životinjski svijet i pronađite svoj prostor! Vekovima stara baština i danas živi u kulturi i načinu života ljudi
Šri Lanke.

 

 

                 


Kulturno blago Šri Lanke

Mapa ture
     Sri Lanka Classic Tour
             od 929 eur (10 dana)


     Hramovi, Polja  čaja i Tradicija
             od 415 eur (6 dana)

 

SigerijaPolonaruvaDambula

KandiNuvara EljaIkaduva

 

Sigerija - stena (Lavlja stena)  je  ogromna vulkanska stena koja se strmo izdiže 200 metara uvis iznad džungle. U njenom podnožiju i na samom vrhu se nalaze ruševine kraljevskih vrtova, bazena, palata i hramova.

Polonaruva - je bila druga kraljevska prestonica Šri Lanke u XI i XII veku. U njemu se nalaze tragovi i Budista i Indusa. Pored ostatka  hramova, palata, vrtova  i parkova, posebno se ističu figure stojećeg, sedećeg i ležećeg bude po svojoj veličini.

Dambula - veći grad u ovoj regiji u kome se nalazi manastir  poznat po svojim pećina-hramovima u kojima se nalaze brojne statue bude i jedan  je od najvažnijih centara budističkog hodočašća u Šri Lanki.

Kandi - drugi grad po veličini u Šri Lanki i nalazi se u samom središtu ostrva. U njemu se nalazi jedna od najvećih znamenitosti Šri Lanke, hram Sri Dalada Maligawa koji je poznatiji pod nazivom hram zuba ( u samom hramu se čuva budin zub)

Nuvara Elja -  prestonicu čaja u kojoj se i dalje nalaze zgrade kolonijalne engleske koja je osvajala ostrvo u XIX veku.

Ikaduva - jedno od najpoznatijih turističkih mesta na jugo-zapadu ostrva. Spoj peščane plažeHoteli


 
     
     
 
 
  VISA- DA ili NE
 
 
 

(C) Copyright 2010-2011. Altano travel.

Altano travel
Licenca OTP 552/2010
11000 Beograd, Koste Nađa 16.
tel/fax: (+381 11) 3431-108, E-mail: info@altanotravel.com
 

Cene iskazane na sajtu su informativnog karaktera. 
Za više detalja o ponudi kontaktirajte poslovnicu agencije Altano Travel